Vallromanes i Vilanova volen prevenir l’abús de drogues a primària

El Pla de drogodependències i conductes de risc incidirà aquest 2015 en la sensibilització i la prevenció en els alumnes de 6è de primària. L’objectiu és detectar a temps aquells factors de risc que poden derivar en un consum de substàncies estupefaents, en pràctiques sexuals o hàbits alimentaris poc saludables o addiccions a les pantalles.

El treball s’abordarà de manera transversal amb agents de diferents àmbits: educatiu, familiar, de salut, comunitari i d’oci. Amb ells es treballaran els factors de protecció, se’ls informarà dels efectes del consum de drogues i els riscos per a la salut associats a determinats hàbits i pràctiques.

Entre les accions previstes, hi ha el desenvolupament d’un espai de consulta especialitzat en el consum de drogues, l’elaboració d’un circuit de comunicació específic en aquest àmbit entre els ajuntaments de Vallromanes i Vilanova del Vallès (localitat on s’ubica l’institut, del qual són usuaris molts vallromanins), espais informatius a la festa major i la realització d’intervencions sobre sexualitat a l’institut de Vilanova.

Durant el mes de gener, s’han programat a l’institut de Vilanova del Vallès diferents tallers sobre hàbits alimentaris i usos prudents i responsables de pantalles. El 26 de febrer està prevista una xerrada sobre prevenció de les drogodependències orientada als alumnes de Batxillerat.

drogues

Programa PASA

Un altre dels eixos de treball és el desenvolupament i implementació del Programa alternatiu a la sanció administrativa (PASA), que consisteix a donar una resposta educativa i no sancionadora econòmicament als menors entre 14 i 17 anys per tinença i consum de drogues.

El Pla de drogodependències i conductes de risc va ser aprovat per l’Ajuntament de Vallromanes el 2013 i és aplicat en coordinació amb l’Ajuntament de Vilanova del Vallès i la Diputació de Barcelona.

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *